Бълхи

Борба с бълхи.
Унищожаване и борба с бълхите.

Снимка на бълхиПрофесионалнa борба с бълхи. Извършваме обработки в къщи, офиси, апартаменти, търговски обекти и зелени площи със съвременни препарати, без цвят и миризма.

Бълхите са скачащи безкрили насекоми, разпространени по целия свят. У нас са познати над 1500 вида, от които най – разпространени са: кучешката, котешката и човешката.
В днешно време основните огнища за размножаване на котешките и кучешките бълхи са мазета на жилищните сгради, стари складове и т.н. Там унищожаването на им е задължително, защото необезпокоявано в следствие на увеличения брой безстопанствени животни те се размножават и разселват поголовно. Освен чрез кучетата и котките бълхите се разпространяват и чрез миграциите на гризачите – плъхове и мишки – чести гости на мазетата в жилищните сгради, чието унищожаване е добре да се прави едновременно с бълхите заселили се в даден обект.

Важно е да знаете, че ухапването от това насекомо често води до кожни обриви и алергии. Бълхите са и преносители на редица заболявания сред които: ендемичен миши тиф, туларемия и бича за Средновековието – чумата.

Борбата с тях е добре да се води със специализирани препарати. Най – поднодящото време за обработки против бълхи е когато са най – активни, а именно от началото на пролетта до края на есента. Размножаването им, както и разпространението им се влияе много често от влажността и високите температури. Най-важен фактор за разпространението на бълхите разбира се остават техните главни гостоприемници и преносители – котки, кучета, плъхове и мишки. Понякога и самите ние, хората несъзнателно минавайки през място заселено с тях също ги разпространяваме и дори ги вкарваме в домовете си.

Все по-често при обработките срещу бълхи започва да се наблюдава развиване на резистентност към някои препарати ето защо е по – добре за унищожаването им да се доверите на квалифицирани специалисти като нашите, които бързо, качествено и дискретно да ги унищожат.

СЪВЕТИ ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛХИ В ЗАТВОРЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ

Професионално им изтребване с нови препарати (отрови за бълхи). Обработки срещу бълхи на открити и закрити терени от всякакъв характер.

Няколко полезни съвета при изтребване на им в домашни условия, офиси, складове и всякакви други закрити площи:

1. Когато се ивършва пръскане против бълхи в затворено помещение трябва да се знае, че е добре то да остане затворено в продължение на поне 30 мин. Още по добър резултат ще има ако е затворено за 1 час.

2. За по-добър ефект е нужно обработваният обект да е с плътно затворени врати и прозорци, а въздухоотводите да са изключени по време и след извършване на третирането против бълхи.

3. Ако имате килими е добре да ги изтупате преди идването на наши специалисти, защото там бълхите обичат да снасят част от яйцата си.

БОРБА С БЪЛХИ. СЪВЕТИ ПРИ ОБРАБОТКА СРЕЩУ БЪЛХИ

Професионално борба с бълхи. Обработки срещу бълхи на открити и закрити терени от всякакъв характер.

Няколко полезни съвета при премахване на бълхи на открито:

1. За да се постигне максимален резултат при външните обработки против бълхи, те трябва да се извъшват прецизно и с подходяща специализирана техника с каквато ние разполагаме. Така подходящият препарат ще бъде разпръснат равномерно и в точна концентрация по цялата обработвана площ.

2. При обработка срещу бълхи на открито е от голямо значение напръсканата площ да не се полива в продължение на 1 час или поне 30 минути след приключване на третирането.