Дървениците и какво трябва да знаете за тях.

Много хора са чували твърдението, че е невъзможно да премахнеш напълно дървениците от дадена къща. Ние, като специалисти, смеем да твърдим, че това е абсолютно невярно. Този вид насекоми са едни от най-трудните за унищожаване, но това не означава, че един опитен специалист, като хората, които работят за нас, не е в състояние да се справи с проблема.

Какви, обаче са причините, за трудното унищожаване на дървениците?

На първо място, те се разпространяват буквално из целия дом: мебели, дрехи, чаршафи, подови настилки, под тапетите, дори и в контактите. Ето защо, при по-ранно откриване, тяхното премахване е значително по-лесно. Основен метод за откриване на този вредител в по-ранен етап, е разпознаването на тяхното ухапване. То наподобява, до голяма степен, тези на комарите и бълхите, за това често бива бъркано с тях. Основна разлика между ухапване от комар и дървеница е, че второто е значително по-болезнено, а и може да бъде открито под самите дрехи, на по-труднодостъпни места. Бълхите, от своя страна, предпочитат котки и кучета за обект на своето хранене. Ако все пак налазят човек, те хапят денонощно, за разлика от дървениците, които го правят само нощем. Ухапването на бълхи, за разлика от това на дървениците, които изпускат секрет който притъпява болката, може лесно да бъде усетено.
Активни са само нощем – това е втората причина за трудното им унищожаване. През деня те са скрити, и незабележими за непрофесионалното око. Дори и вечер, при светване на лампа, те са способни да се покрият за миг. За разлика от хлебарките, които са много подвижни и постоянно обикалят дома, дървениците нямат такива навици, което автоматично прави самото пръскане с отрова много по-малко ефективно.
Трета причина: при липса на необходимите за развитие условия, възрастната дървеница е способна да оцелее без храна цяла година. Това означава, че те могат да останат в апартамента дори, когато той не е обитаван дълго време.
Не на последно място и една от основните причини за трудното унищожаване на дървениците е неспазването на режима, който специалистите изготвят. Много от клиентите решават да спестят някои от процедурите, които ние и други компетентни лица препоръчват, при борба с този вредител. Какво трябва да бъде направено, е строго индивидуално за всеки случай на заразяване с дървеници и нашата политика е изготвяне на лична програма, като нашите специалисти държат на нейното стриктно спазване, за д犀利士
а има тя резултат.